Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общинската избирателна комисия започна работа

Общинската избирателна комисия започна работа
Добавена на: 2011-08-26 15:10:08

Миналия петък – 19 август, Общинската избирателна комисия (ОИК) в Свищов встъпи в правомощията си

Миналия петък – 19 август, Общинската избирателна комисия (ОИК) в Свищов встъпи в правомощията си и започна работа. Нейният състав бе определен след свикани от кмета на общината консултации с местните представители на парламентарно представените в 41-то Народно събрание партии и коалиции, както и тези с членове в Европарламента, но не са парламентарно представени, съобщи секретарят на общината Върбинка Конова. 17-членна е Общинската избирателна комисия – 8 са от ГЕРБ, по 3-ма от БСП и ДПС и по един от СДС, НДСВ и „Атака”. Неин председател е Свилен Пецов (ГРЕБ), зам.- председателят е Джюнейт Ахмед (ДПС), а секретар – Ани Георгиева (БСП). В първия си работен ден ОИК получи списъците на регистрираните партии и коалиции с разрешение от ЦИК да се явят на изборите за общинска власт.
До 28 август партиите и коалициите ще могат да се регистрират в ОИК. В подаваното заявление те трябва да посочват за кой отделен избор искат да бъдат регистрирани. Три са възможностите за участие в изборите - само за общински съветници, само за кмет на община, както и за избори в едно или няколко кметства на територията на общината. В ОИК могат да се запишат и инициативните комитети за издигане на независими кандидати.
20 септември пък е срокът за регистриране на кандидатските листи за общински съветници и кандидати за кметове. Ден по-късно - 21 септември, пък е крайният срок, в който всяка община трябва да проведе жребий за номерата на бюлетините, с които партиите, коалициите и независимите кандидати ще се явят на местния вот на 23 октомври 2011 г. Общинската избирателна комисия в Свищов работи в сградата на Общината, първи етаж - в стаите, в които доскоро се помещаваше ОП „Обреди – Свищов”. Телефонът/факс за връзка с ОИК-Свищов е 6 07 47. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания