Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общинската избирателна комисия започна работа

Общинската  избирателна комисия започна работа
Добавена на: 2011-08-19 15:34:09

Общинската избирателна комисия (ОИК) стъпи в правомощията си и започна работа от днес, 19 август 2011 г.

Общинската  избирателна комисия (ОИК) стъпи в правомощията си и започна работа от днес, 19 август 2011 г.
Нейният състав бе определен след свикани от кмета на общината консултации с местните представители на парламентарно представени партии и коалиции от 41-то Народно събрание, и партии и коалиции, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени.
Общинската избирателна комисия в Свищов има 17 членове – 8 от ГЕРБ, по 3-ма от БСП и ДПС, и по 1 от СДС, НДСВ и „Атака”. Неин председател е Свилен Пецов (ГРЕБ), заместник-председател – Джюнейт Ахмед (ДПС), а секретар – Ани Георгиева (БСП).
До 28 август партиите и коалициите ще могат да се регистрират в ОИК. В заявлението, което се подава, трябва да се посочи за кой отделен избор искат да бъдат регистрирани. Има възможности за участие в изборите само за общински съветници, само за кмет на община, както и за избори в едно или няколко кметства на територията на общината. В ОИК ще могат да се запишат и инициативните комитети, които издигат независими кандидати.
Общинската  избирателна комисия в Свищов ще работи в сградата на Общината, на първия етаж - в стаите, които доскоро се помещаваше общинското предприятие „Обреди – Свищов”.
Телефон/факс за връзка с ОИК-Свищов: 6 07 47.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания