Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Имаме амбицията да направим един по-силен сезон и по-добро класиране

Имаме амбицията да направим един по-силен сезон и по-добро класиране
Добавена на: 2011-08-19 11:22:15

Старши треньорът на “студентите” Борислав БОРИСОВ пред в-к "Дунавско дело".

На 21 август от 18.00 часа започва новото първенство на „В“ Северозападна група. В първия кръг “Академик” (Свищов) ще бъде домакин на “Локомотив” (Горна Оряховица). По този повод разговаряхме със старши треньора на “студентите” Борислав БОРИСОВ.
 
Г-н Борисов, доволен ли сте от подготовката и състоянието на отбора преди първия мач от първенството?
-Разбира се, че съм доволен. Хубавото е, че запазихме целия състав и можех за подготовката да разчитам на всички момчета. Направихме седем контроли – първите две с “Бенковски” (Бяла) изиграхме по-слабо (сигурно почивката ни е дошла в повече), но в следващите отборът отново показа лицето, което искам да виждам и в първенството.
-Има ли нови имена в състава или ще разчитате на досегашните футболисти?
-Знаете, че титулярният ни вратар Иван Иванов  замина преди време за Аляска, САЩ, но го очаквам да се завърне в отбора в средата или края на септември. Междувременно проведох разговор със старши треньора на “Ботев (Враца) Сашо Ангелов, който ни изпрати едно младо момче за вратар – Димитър Иванов от Добрич, мисля, че е много талантлив. Завърна се в “Академик” и нашият футболист Иво Михайлов от Ореш, който последно игра в отбора на Самоводене. В тима се включи и 19-годишният студент от Ловеч Тошко Тодоров. юноша на “Литекс”, който показа много добри качества по време на подготовката.
-Поставена ли е някаква конкретна цел за класиране и реална ли е тя според вас?
-С опита, който натрупаха повече от футболистите ни, и при положение, че съставът ни вече четвърта година е постоянен, нормално е да имаме по-големи амбиции. Не са ни поставени някакви големи цели, но след като миналото първенство завършихме седми, логично е сега да се стремим към по-добро класиране. Не знам какво ще се получи накрая, но при всички положения искаме да завършим поне в призовата тройка.
-Какъв футбол искате да виждате от “Академик” – по-прагматичен с оглед на крайния резултат или по-привлекателен за публиката?
-Които идват по-често на стадиона, са забелязали, че откакто съм в “Академик”, търся по-атрактивен и по-нападатален футбол. Повечето пъти се получава, понякога не, но по принцип държа да се играе атакуващо, с много голове, което, вярвам, се харесва и на публиката.
-Как се чувствате като наставник на свищовския тим? Достатъчно предизвикателство ли е това за вас?
-Щом съм се задържал  толкова време тук, значи съм доволен от това, което ни се предоставя от общината и от хората, които ръководят футбола в Свищов. Признателен съм и за помощта, която получаваме от Стопанската академия. Може и да не е голяма подкрепата от някои местни бизнесмени, но и те са съпричастни с това, което имаме като по-далечна цел.
-Какво искате да кажете на свищовската публика преди първия мач?
-Пожелавам й с всеки изминал мач тя да става все по-многобройна и да напълни стадиона, защото футболът е заради нея, а не заради самите нас като играчи и треньори. Разбрах, че  вече е образуван малък фенклуб на “Академик”. Надявам се той да се разрасне и да бъде с нас във всички предстоящи изпитания.
 
Людмил СИМЕОНОВ
В-к "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания