Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Съставите на Вардим грабнаха куп награди

Съставите на Вардим грабнаха куп награди
Добавена на: 2011-08-19 11:10:26

На 13 август в с. Кацелово се проведе вторият фолклорен събор на хърцоите, който премина под мотото "Хърцои, от всички краища на България, да се съберем, опознаем и сприятелим!"

На 13 август в с. Кацелово се проведе вторият фолклорен събор на хърцоите, който премина под мотото "Хърцои, от всички краища на България, да се съберем, опознаем и сприятелим!" Представителите от тази етнографска група показаха свои обичаи, песни и танци. Изпълненията им бяха оценявани от жури с председател известния писател и изследовател на българския фолклор проф. Анчо Калоянов от Великотърновския университет. Журито оценяваше съставите в категориите "Народни песни"; "Народни танци"; "Мъдрости народни"; "Обичаи" и "Индивидуални изпълнители".
Любовта  към фолклора и чудесният слънчев ден допринесоха изявите на всички самодейци да се превърнат в истински празник. На читалищната сцена показаха своя талант и самодейците от НЧ "Трудолюбие - 1907" с. Вардим. Освен грамоти за отлично представяне на всички състави ние грабнахме специалното отличие на НЧ "Н.Й. Вапцаров" с. Кацелово в категория "Откритие на фестивала" на Мъжка младежка група; специалното отличие на Община Две могили в категория "Изпълнителско майсторство" на Женската група за автентичен фолклор "Мермер"; специалното отличие за "Ръководител на художествен състав" на Евгения Славчева Христова и трето място в категория "Танцови състави" на Детски танцов състав "Вардимче". Женската вокална група "Орехова вейка", освен с песните, с които се изяви, по молба на журито изпълни и още две песни от репертоара си. Изпратени бяхме с бурни аплодисменти и с пожелания за нови творчески успехи.
 
Елена АНГЕЛОВА,
секретар на НЧ "Трудолюбие-1907" с. Вардим

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания