Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Не е важен броят на мандатите, а какво си допринесъл за развитието на общината

Не е важен броят на мандатите, а какво си допринесъл за развитието на общината
Добавена на: 2011-08-08 11:00:52

Петър Ангелов: Не мога да остана равнодушен към това, което гледам напоследък по местната телевизия и чета по вестниците, затова реших и аз да споделя моето мнение.

Не мога да остана равнодушен към това, което гледам напоследък по местната телевизия и чета по вестниците, затова реших и аз да споделя моето мнение. Думата ми е за преместването на сегашния пазар на старото му място. Не знам защо го правят толкова голям въпрос. Преди време във вестника граждани негодуваха, че трудно може да се върви по тези павета с дупки, че движението в пазарните дни там е затруднено. И сега, когато се дава възможност да се направи нещо хубаво, веднага се намират хора, които, вероятно подклаждани от политически страсти, искат да опорочат идеята. 350 човека се били подписали на пазара, че не са съгласни с преместването му. А дали нямаше да бъдат двойно и тройно повече тези, които пък са съгласни с промяната, ако беше направена подписка за това? Та старото място, зад бившата нафтостанция, е много по-удобно за пазар. Там човек и по-спокойно може да пазарува, защото няма движение на коли. А сега, в пазарните дни, става една бъркотия от хора и коли. Последните не спират, а гражданите не могат да преминат на отсрещната страна. Каква красота дава сегашният пазар в средата на площада? Какво по-хубаво от това там да се направи една цветна градина за отдих на хората? Отидеш на пазар, напазаруваш, а после можеш да отдъхнеш в градината и да изчакаш детето или внучето си да поиграе в детския кът. Какво лошо има в това? Продавачите казвали, че няма къде да спират колите си, купувачите не можели да отидат до такситата. Всичко това звучи несериозно. Та нали се очаква да бъде направено и разширение на запад от закрития пазар? Нямало тоалетна и хигиенните условия не били добри. Та нима сега на “триъгълника” ги има?
Другото, което ме дразни, е стремежът на новите кандидат-кметове да хулят сегашния кмет на общината. Едва ли има община, в която кметът да е удовлетворил желанието на всеки. По-важното е да се види дали нещата в града вървят към по-добро, а това наистина е видимо и никой не би трябвало да го отрича. Който и кмет да дойде, според мен едва ли ще е по-добър от  сегашния, защото той наистина дава всичко, което зависи от него, за доброто на града и общината. И нека се спре със спекулацията, че три мандата му стигали. Не е важен броят на мандатите, по-важно е какви качества имаш и с какво си допринесъл за развитието на града и общината. Това сегашният ни кмет е доказал по един категоричен  и красноречив начин, но можеш ли да докажеш нещо на хора, които умишлено си затварят очите за фактите?
Не знам и защо непрекъснато се повтаря, че общинските земи се продават и вече не е останало нищо от тях. Нима те са купени и отнесени някъде другаде или някой ги е продал и е присвоил парите за себе си? Какво лошо има в това, че общинските съветници бяха решили да се продаде част от двора на свищовската болница? По този начин в нея бяха налени немалко средства, а на мястото на продаденото място днес имаме един евтин супермаркет - “Рenny”. Нима не е добре, че на мястото на пустеещия т.н. „Младежки дом”, който служеше само за обществена тоалетна, днес се намира “Billa”, а догодина вече ще се радваме и на “LidI”? Лошо ли е, че на мястото на френските гробища днес също имаме един хубав супермаркет като “Каприз” ?
Редовно следя сесиите на Общинския съвет и ми е пределно ясно доколко общината е в правомощията си да финансира свищовската болница. Ето сега отново се подготвя проект за обновление на оборудването й. За състоянието на болницата вината трябва да се търси най-вече в управителя, в неговата способност да управлява. Нали го докараха от София, а сега не го харесват. Сега, след като болницата е докарана до това мизерно положение, трудно ще се намери човек, който да поеме управлението й, дори и да се проведе специална сесия по нейните проблеми.
Убеден съм, че в общината има достатъчно хора със здрав разум, неподдаващи се на политически манипулации и съблазнителни обещания, които с наближаването на изборите все повече ще се засилват. Ето защо не трябва да бъдем лековерни, а да заложим на човека, който ни е убедил в своите възможности да управлява успешно общината. А това според мен е Станислав Благов.

Петър АНГЕЛОВ, Свищов
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания