Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Над 80% от новоприетите студенти се записаха на първо класиране

Над 80% от новоприетите студенти се записаха на първо класиране
Добавена на: 2011-07-29 13:13:13

Записването на новоприетите студенти в СА „Д. А. Ценов” за образователно-квалификационната степен „бакалавър” започна ден по-рано от предварително обявената дата 24 юли.

Над 80% от новоприетите студенти се записаха на първо класиране
 
Записването на новоприетите студенти в СА „Д. А. Ценов” за образователно-квалификационната степен „бакалавър” започна ден по-рано от предварително обявената дата 24 юли. Най-нетърпеливите 45 души получиха студентските си книжки с факултетни номера още на 23-ти. По информация на зам.- ректора по бакалавърско и магистърско обучение проф. Любен Кирев за поредна година, при повечето специалности, минималният бал за задочно обучение е по-висок от този за редовно.
Над 80% от новоприетите студенти в Академията са се записали още при първото класиране. Записаните за редовно обучение са 889, за задочно – 436, а подалите молби за участие в прекласиране по предходна желана специалност са 391. От всички приети на първо класиране в свищовската академия 17 изчакват обявяване на приема в други ВУЗ-ове, а трима са изтеглили документите си. По думите на проф. Кирев, в част от специалностите след първото класиране има само по няколко незаети места. Съгласно предварително обявения график, второто класиране в Стопанската академия ще бъде обявено на 6-ти август, но академичното ръководство полага необходимите усилия, за да оповести резултатите по-рано. Записването ще бъде от 6-ти до 12-ти август включително. Третото класиране е предвидено за 16-ти, а класирането за попълване на незаетите места ще бъде ясно на 25-ти август.
През новата учебна 2011-2012 г. в Академията ще бъдат приети 2500 студенти. Според утвърдения от образователното министерство прием, за редовна форма на обучение местата са 1850, а за задочна – 650. В образователно-квалификационна степен (ОКС) „бакалавър”, направление „Икономика” новоприетите студенти за редовно обучение ще бъдат 1540, а за задочно 589. В направление „Администрация и управление” държавно утвърдените места са съответно 150 на 61. 160 са одобрените места от МОМН в ОКС „магистър”, редовно обучение, държавна поръчка

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания