Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Магазин от веригата ЛИДЛ ще има и в Свищов

Магазин от веригата ЛИДЛ ще има и в Свищов
Добавена на: 2011-07-15 15:39:40

Магазин от веригата ЛИДЛ ще има и в Свищов

През следващата година и в нашия град се очаква да отвори врати магазин от голямата немска верига ЛИДЛ, съобщи зам.- кметът Емил Димитров.

През следващата година и в нашия град се очаква да отвори врати магазин от голямата немска верига ЛИДЛ, съобщи зам.- кметът Емил Димитров. Обектът ще бъде изграден на мястото на бившите френски гробища на Хан бъчва, станало ясно след проведен разговор между зам.- кметът и техническия директор на Лидл България. Близо две години свищовци са в очакване кой и за какво ще използва терена на бившите френски гробища с площ е 5 337 кв.м. След проведения търг за продажба през юли 2009 г., през август същата година е подписан договор с купувача за продажба на терена за 1 241 761 лв. с ДДС. Собственикът, закупил имота, изготвил изменение на подробния устройствен план (ПУП) и инвестиционен проект, а през октомври 2010-та получил и разрешение за строеж. Тогавашната информацията е за изграждане на магазин от веригата “Плюс”. Инвеститорите все още не са предприели строителни дейности. Поради прехвърляне собствеността върху терена на ЛИДЛ, както и последвалите разговори между общински и ръководители на веригата магазини, очакванията на нашите съграждани за пазаруване в магазин ЛИДЛ е вероятно да се случат през 2012 г.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания