Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Джазкитариста Людмил Крумов с уоркшоп в Свищов

Джазкитариста Людмил Крумов с уоркшоп в Свищов
Добавена на: 2011-07-15 15:18:29

Безплатен открит урок по китарни импровизации даде в Свищов известният виртуоз на китарата Людмил Крумов.

Безплатен открит урок по китарни импровизации даде в Свищов известният виртуоз на китарата Людмил Крумов. Пред представители на различни генерации, свързвани от общата любов към музиката и шестструнния инструмент, Людмил изнесе богато илюстрирана с музикални примери лекция, която обхвана в съдържанието си историята на китарата от самото и появяване, свързано с раждането на блуса, до съвременните й разновидности. Дошла в Северна Америка с робите доведени от Африка, китарата от елементарен инструмент съпровождащ монотонните негърски напеви малко по малко заема днешната си позиция. Присъстващите проследиха трансформацията на блуса в джаз и кънтри, зараждането на рока и съвременния неопределен музикален микс. От Б. Б. Кинг до Зак Уайлд и Стив Вай, китарната музика бе морфологично разградена до основните си съставни елементи. Лекторът подробно се спря на видовете пентатоники, акордови тонове, гами и ладове, интервали, три и четиризвучия и хроматизми, чието познаване и овладяване е основно при овладяването на инструмента изобщо. След запознаване с терминологията и основните постановки, Крумов се спря на средствата за импровизиране и начини за свиренето им по грифа на китарата (баса), похватите за използване на средствата за импровизиране - фразиране, развитие на мотиви и др. Желаещите имаха възможност да посвирят и импровизират с преподавателя.
Людмил Крумов е роден в Свищов (България). Израства в семейството на музикант. Людмил живее и работи в Холандия повече от 7 години. Той е сред най-талантливите български джаз китаристи. Доказателството за това е неговата музикална визитка – още през 2001 г. получава наградата за най-оригинална композиция B.E.S.T. от реномираната музикална институция Berklee College of Music. През 2007-ма завърша Консерваторията Принц Клаус в Грьонинген, а две лета по-късно вече е с магистърска степен от Музикалната академия Кодартс в Ротердам. Обича да свири джаз и да композира в това направление.
 
Димитър Спасов
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания