Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Георги Иванов е новият президент на Ротари клуб

Георги Иванов е новият президент на Ротари клуб
Добавена на: 2011-07-08 17:00:06

Мотото на настоящата ротарианска година “Опознай себе си, обикни човечеството” бе представено от новия президент Георги Иванов.

Миналата събота свищовските ротарианци се събраха на традиционна вечер за закриване на активната ротарианска година и за ритуала по приемане на новия пръв сред равни избран техен ръководител. Досегашният президент Димитър Димитров обобщи по-мащабните дейности на клуба през изтеклия период, преминал под девиза “Сближавайки общности, свързваме континенти”. Той заяви, че поставената основна цел, свързана с укрепване на ротарианската общност в клуба, е изпълнена. Ротари клуб Свищов е закупил ново оборудване за детската кухня. Сред отчетените дейности са организираният заедно с Ротаракт концерт на русенската филхармония за събиране на средства за подпомагане лечението на студента в будна кома Илиян Панов, отбелязване годишнината на карикатуриста Ал. Божинов, връчване на учредената стипендия за студент от Академията в неравностойно положение, подпомагане СУПЦ и Дома в Илаков рът, награждаване на изявени таланти в различни области от свищовските училища. По време управлението на Димитър Димитров бе чествана и 15-годишнината от създаването на Ротари клуб Свищов, както и провеждането на шестия международен ротариански футболен турнир.
Мотото на настоящата ротарианска година “Опознай себе си, обикни човечеството” бе представено от новия президент Георги Иванов. Той акцентира и върху предстоящите ротариарски прояви, като потвърди продължаване дейността от предходните години, свързани с подпомагане на студент и деца в неравностойно положение. Във връзка с мотото в клуба се открива “Авеню”, насочено към младите ротарианци от Интеракт и Ротаракт. Има идея за изграждане на чешма, както и осъществяване на връзка с местни обществени организации със сходни дейности за обединяване на усилията при реализиране на общественозначими проекти. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания