Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В ОДЗ “Детски свят” създават уют и красота за малчуганите

В ОДЗ “Детски свят” създават уют и красота за малчуганите
Добавена на: 2011-07-08 16:47:23

В понеделник ОДЗ “Детски свят” официално обяви приключване на проект “Уют и красота за нашите деца”

В понеделник ОДЗ “Детски свят” официално обяви приключване на проект “Уют и красота за нашите деца” по програма “Местни инициативи 2011” на Община Свищов в присъствието на кмета Станислав Благов и кметове на кметства. 2720 лева бе общата стойност на проекта, заяви директорът на детското заведение и координатор на проекта Марияна Павлова. Приносът на ОДЗ и партньорите е 1165 лева, с които бяха закупени, транспортирани и монтирани 4 маси и 20 столчета в яслената група. С реализиране на завършилия в рамките на договореното време проект учебните занимални са обзаведени с общо 18 маси и 60 столчета, които внесоха с топлите си ярки цветове допълнителен уют.
С обновяването си в последните две години сградата и помещенията в ОДЗ “Детски свят” придобиха по-приветлив облик. Такова е мнението и на родителите, и на колектива на детското заведение, което се грижи за над 70 деца. След смяната на дограмата, външната изолация на сградата и новият покрив с дървена конструкция и цигли, последва обособяване на спални помещения, които предизвикаха интерес у някои от селските кметове. За да бъдат прекъснати набезите над монтираните в двора съоръжения за игри и занимания, в детското заведения бяха обособени и оборудвани два “английски” двора. Предстоящо е обновяване на главната алея към входа на детското заведение. Но най-голямата болка на директора Марияна Павлова и персонала е оградата на ОДЗ-то, която липсва в по-голямата си част. Въпросът за възстановяването й е поставян пред образователната комисия в Общинския съвет с надеждата, че въпреки кризата, в следващия общински бюджет ще бъдат предвидени необходимите средства за реализиране на тази необходимост, целяща и безопасността на децата.
Галя ФИРОВА 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания