Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Откриха обновения клуб на инвалида

Откриха обновения клуб на инвалида
Добавена на: 2011-07-08 16:09:56

Денят е четвъртък. В клуба на инвалида “Вяра, Надежда и Любов” настроението е приповдигнато

Денят е четвъртък. В клуба на инвалида “Вяра, Надежда и Любов” настроението е приповдигнато. Славка, Николинка и Вярка припряно оглеждат дали нещо не са препуснали в подредбата на помещението, а Стефка посреща на вратата всеки дошъл с китка здравец. Обитателите на клуба с интерес разглеждат обновеното помещение и по детски се радват на новите придобивки. Радват се, защото тук, два пъти в седмицата те имат възможност да разнообразят сивото си ежедневие. За тях клубът е техен втори дом. Тук на чаша кафе или чай членовете на дружеството могат да споделят своите проблеми и болки, а когато те са споделени с приятели, с хора по съдба, на човек му става по-леко на душата. Затова новото ръководство на клуба прави всичко възможно да разнообрази живота на инвалидите, да има къде да се почувстват и те по-щастливи, да загърбят за няколко часа своите болежки и да се отдадат на приятна раздумка. По инициатива на Николина Димитрова, председател на Ревизионната комисия, дружеството решило за първи път да се пробва за участие с проект по програма “Местни инициативи 2011”. Усилията им не били напразни. Проектът бил одобрен и с отпуснатите средства успяли да обновят напълно клуба на инвалида. Координаторът на проекта Николина Димитрова с вълнение споделя, че са сбъднали една голяма тяхна мечта. Обновеният клуб е оборудван с 50 нови столове, бюро, покривки и пердета. “Няма по-хубав клуб от нашия в цялата област”, нескрива радостта си и председателката на клуба Славка Ралчева.
На поканата за откриване на обновения клуб се  отзоваха кметът на Общината Станислав Благов, секретарят Върбинка Конова, директорът на дирекция АПИОУПЕВ Стоян Парашкевов, Анелия Димитрова, ръководител на дирекция “Социални дейности”. Николина Димитрова благодари на кмета Благов затова, че вратите на неговия кабинет са винаги отворени за проблемите на инвалидите и винаги е правил всичко възможно те да бъдат решавани. “Това е наше задължение. И в това отношение не ни жалете. Грижата за децата, за инвалидите, за хората в неравностойно положение е един от нашите приоритети”, отвърна на благодарността кметът Благов и пожела на членовете на клуба много здраве и още дълги години да идват тук на раздумка и веселие. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания