Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Откриха обновени общежития в Стопанската академия

Откриха обновени общежития в Стопанската академия
Добавена на: 2011-06-21 11:15:05

Изцяло ремонтираните и обновени блок 1 и източното крило на Учебна база – Север (блок 2) на СА "Д. А. Ценов" бяха официално открити миналия четвъртък от ректора доц. д-р Величко Адамов. В двете сгради изцяло са сменени ВиК, парната и ел.- инсталации, подменена е дограмата, направена е хидроизолация на покривната конструкция.

Изцяло ремонтираните и обновени блок 1 и източното крило на Учебна база – Север (блок 2) на СА "Д. А. Ценов" бяха официално открити миналия четвъртък от ректора доц. д-р Величко Адамов. В двете сгради изцяло са сменени ВиК, парната и ел.- инсталации, подменена е дограмата, направена е хидроизолация на покривната конструкция. В блок 1 има 160 стаи с 320 легла, собствен санитарен възел, отделни бойлер, водомер и електромер, има осигурена връзка за интернет и телевизия. Обзавеждането е ново, изцяло са подновени и подовите настилки. На партера има пригодени 6 стаи за хора с увреждания, а край сградата е изградена рампа за инвалидни колички. В блока са обособени нови 8 учебни аудитории за провеждане на лекции и семинарни занятия с капацитет от 376 седящи места, както и кабинет за преподаватели и докторанти. В източното крило на втори блок обновените стаи са с общ капацитет 94 легла, а топлата вода за санитарните помещения се осигурява чрез монтирани слънчеви колектори. В сградата са изградени 5 нови учебни аудитории с 200 места и 7 нови кабинета за преподаватели и докторанти. Ремонтът и обновяването на двата блока е извършен през последните две години, а средствата са осигурени благодарение на личните усилията на ректора на Академията. Официалното им откриване е посветено и на предстоящия през ноември 75- годишен юбилей на свищовското висше училище. Обновените общежития през първия мандат на ректора доц. Величко Адамов представляват половината от фонда на студентските общежития в Свищов. Преди да пререже лентата доц. Величко Адамов припомни, че обновяването на тези два блока е реализирано в условия на криза, което е основание за още по-голяма гордост и добави: "Имаме амбицията един ден всичко в Стопанска академия да е така красиво. Вероятно всички заедно ще го постигнем". 

Галя ФИРОВА
В-к "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания