Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Чествахме 24 май

По традиция Празникът на славянската писменост, българската просвета и култура 24 май в Свищов започна с поклонение пред гроба на проф. д-р Георги Атанасович – министър на просвещението в първия кабинет на България, в двора на храма "Света Троица".
Традиционното празничното ученическо шествие в чест на празника от площад "Свобода" по главната улица поведоха мажоретките от Балетната школа с ръководител Надя Йорданова и Духовият оркестър на СОУ "Димитър Благоев" с ръководител Георги Герчев.
В първите редици, сред учителите и учениците, се наредиха кметът на Община Свищов Станислав Благов, народният представител д-р Ваньо Шарков, духовните водачи на православни и католически християни в Свищов и мюсюлманската общност, почетният гражданин проф. Радко Радков, краеведът д-р Иван Динков, заместник-кметът Емил Димитров.
В шествието се включиха всички училища и детски градини от общината.
Общоградското тържество се състоя на площад "Алеко" и започна с танц на мажоретките и изпълнение на малките танцьори от ЦДГ "Васил Левски", с ръководител и хореограф Стефан Костадинов.
С приветствено слово към всички присъстващи се обърна кметът Станислав Благов. По традиция на този празник той награди изявени свищовски ученици, достойно представили се в олимпиади, състезания и конкурси през учебната година.
За първи път бе връчена и годишната стипендия за изявени математически способности на името на Нина Ташева – Антонова, която бе учредена с решение на Общински съвет - Свищов, в памет на нашата съгражданка и утвърден учител по математика Нина Ташева - Антонова. Стипендията бе разпределена на трима ученици – Андриян Кръстев от 12 клас на ДТГ "Димитър Хадживасилев", Ева Митева от 7 клас на СОУ "Димитър Благоев" и Ясен Георгиев от 8 клас на СОУ "Николай Катранов".
В празничната програма на площад "Алеко" участваха още вокалната група на училище "Димитър Благоев", с ръководител Георги Герчев и ДЮТА "Дунавска младост", с ръководител Георги Владимиров.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания