Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПРИВЕТСТВИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНАТА ПО ПОВОД 24 МАЙ

ПРИВЕТСТВИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНАТА ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ, БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА 24 МАЙ

Скъпи учители и ученици!
Уважаеми съграждани!

След броени дни вечният химн на Светите братя Кирил и Методий отново ще зазвучи и ще ни призове да бъдем заедно на най-светлия, най-българския празник - 24 май. Песента, която ни съпътства в майския ден, е нашият поклон пред безсмъртното дело на Учителите славянски. С нея съпреживяваме радостта и възторга от стореното преди единадесет века, чрез нея почитаме святото начало, от което тръгва българската народност.
Денят на светите братя Кирил и Методий не търси мястото ни в историята, а символизира нашия принос на сътворци на днешната цивилизация. Дава ни уникалния шанс да сме различни и "с книжовността, таз сила нова" съдбата си да променим.
Този ден събира в себе си минало и настояще, за да проправи пътя към нашето бъдеще, защото най-сигурната инвестиция на една държава е образованието, защото всичко - и велико, и обикновено - започва от ученическия чин, от Аз, Буки, Веди, от пространството на духа.
Убеден съм , че нашият град, който познава делото на именити и безименни учители и дарители, продължава да слуша словото и да вярва в неговата сила, защото по усърдието и грижата за него "ще ни познаят людете някога".
Честит празник на всички, които носят в сърцето си любов и признателност към буквите!
Честит празник на всички,които в трудния делник продължават да засяват слова в браздите на времето!
Честит празник, скъпи съграждани!Станислав Благов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания