Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Внезапна инспекция на кохортата в София

Първа тракийска кохорта смути дрямката на София в края на миналата седмица.
Маршът на бронираните момчета, съпроводени от весталки, сенатори и роби първоначално стресна столичани, но по-късно убедени в безопасността си и дори повишената си сигурност, те съпроводиха шествието на легионерите от съдебната палата до НДК.
До пилоните пред двореца на културата свищовските реенактори показаха как в античността Рим е налагал господството си над местните тракийски племена и как във времена, когато тукашното население не е ходило доброволно да слугува на западноевропейската метрополия, то е било принудено да го върши.
Акцията на античните спецсили се проведе като част от рекламната кампания на предстоящото четвърто издание на Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава". Както всеки път досега, организаторите на атракцията без аналог у нас, са се постарали да доразвият и обогатят още повече фестивалната програма. На 27, 28 и 29 май в Свищов ще шестват странни народи, ще летят конници и ще звъни оръжие. Какво точно ще се случи, всеки е поканен да види сам. Единственото нещо което "Свищовски бряг" в аванс и на ухо може да подшушне е, че накрая редът и цивилизацията на Рим ще тържествува , и че на финала всички ще се прегърнат и заедно ще изпият по чаша ледена бира, защото "Орел на Дунава" всъщност е един празник на приятелството и братството, свързващи хора, страни и култури.
Разбира се, интересни събития ще има за всеки, както за тези, интересуващи се единствено от строго научната страна на историята, така и за поклонниците на музите, които ще имат изключителния шанс да наблюдават един от световните шедьоври, операта "Кармина Бурана" на живо под звездите в амфитеатъра на Калето.


Димитър Спасов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания