Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Празник на ПГ по ЛПС

На 12.05.2011 г. ПГ по лека промишленост и строителство отбеляза 11 години от сливането на СПТУ по лека промишленост – с. Алеково и СПТУ по строителство – гр- Свищов. Изразът "Съединението прави силата" е актуален и днес.
Тържеството бе проведено в салона на училището и бе съпроводено с богата програма. Освен наши възпитаници, децата от ЦДГ " Радост" и ученици от ДТГ " Д. Хадживасилев" зарадваха зрителите с талантливите си музикални умения. Възпитаниците на ПГ представиха театрални постановки, пресъздаващи училищния живот. За финал учениците се изявиха с модно ревю и колекция, изработена от тях. Отличените възпитаници бяха наградени с предметни награди, включително и училищен вестник, който се издава всяка учебна година.
Празникът уважиха представители на : ОУ " Ф. Сакелариевич", ПГ " Проф. д-р А. Златаров", ЦДГ " Радост", СОУ "Д. Благоев", ДТГ "Д. Хадживасилев", кмет на с. Хаджидимитрово, кмет на с. Царевец, кмет на гр. Свищов и РИО – гр. В. Търново.
Директорът на ПГ по ЛПС инж.В. Николова подчерта, че училището е "място, където не просто се обучават ученици, а се изграждат характери, създават се приятелства за цял живот, възпитават се качества."
Ние, учителите на гимназията пожелаваме на младите хора да притежават благородни амбиции и безкористни взаимоотношения. Те са ученици, които умеят да пишат есета по литература и да побеждават съперниците си в спортните двубои. На тях може да се разчита, защото кълновете на творческото мислене са създадени. Тези резултати ни дават стимул да поддържаме и днес буден възрожденския дух в образованието.
Нека възпитаваме и изграждаме високи идеали, вяра в общочовешки ценности и творчески потенциал.
Веселина Владимирова – учител по български език и литература

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания