Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Театър в СОУ "Н. Катранов" в Деня на Европа

Ренесансова Венеция. Любов, омраза, страсти, лихварство, коварен договор, справедливост. Басанио е влюбен в Порша и иска да спечели сърцето й. Но са му нужни пари, които приятелят му Антонио иска от лихваря Шайлок. Сключват договор, заради който в един момент животът на Антонио ще бъде застрашен ...

Да, правилно сте се досетили. Това е Шекспировата пиеса "Венецианският търговец", представена на сцената на СОУ "Николай Катранов".
А акторите говорят на Шекспировия език.
Тази постановка направихме заедно с Атанас Друмев, Георги Борисов, Ивайло Габровски, Искрен Костадинов, Йонка Йонкова, Карина Йорданова, Кирил Ангелов, Кристияна Червенкова, Лилия Савова, Милена Георгиева, Мина Филипова и Тихомила Стойчева, ученици от Xa клас, Йордан Маринов от IXa, Петър Ценов от XIa и Михаил Георгиев от VIб клас, а Габриел Найденов и Кирил Крачков помогнаха с озвучаването.
Играта на актьорите беше чудесна не само защото изпълниха добре ролите си, но и защото ни накараха да усетим красотата на английската реч. Ние техните учители, се радваме на таланта и на знанията им, които проличаха в уменията им да импровизират. А това се постига само с добро владеене на езика. Искрено се гордеем с тях, защото в Деня на Европа чрез гениалното творчество на Шекспир, те показаха, че сме част от духовния свят на съвременна Европа.

Евдокия Маринова
учител по английски език в
СОУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания