Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Благов ще се кандидатира за 4-ти кметски мандат

На 26 април 2011 година на пресконференция в Бизнес център – Свищов кметът на общината Станислав Благов обяви официално решението си да се кандидатира за четвърти кметски мандат.
Зад кандидатурата му на предстоящите избори отново ще бъде коалиция "За Свищов". На пресконференцията кметът застана пред медиите редом с председателя на коалицията доц. д-р Андрей Захариев, народният представител д-р Ваньо Шарков и председателят на СДС – Свищов заместник-кметът Емил Димитров. Като гости на събитието бяха поканени председатели на партии коалиционни партньори: Александър Караджов от "Обединени земеделци", Илдънай Ахмедов от НДПС, общинските съветници от коалиция "За Свищов", кметовете на кметства от общината.
На пресконференцията кметът Станислав Благов обяви, че всички настоящи избрани кметове на кметства ще бъдат издигнати като кандидати или ще бъдат подкрепени от коалиция "За Свищов" на предстоящите избори, като ще получат и персоналната му подкрепа. Според него, създаденият екип и много добра съвместна работа през изминалия мандат е пример за успешен модел на местно самоуправление, който трябва да бъде запазен.
"През изминалия мандат продължихме за работим за утвърждаване авторитета на Община Свищов. Постигнатото в развитието на административните услуги, мащабните инвестиционни проекти, реализирани въпреки кризата, доброто партньорство с бизнес, институции и граждански организации, ни дават основание да поискаме за четвърти път доверието на нашите съграждани", заяви от името на екипа си Станислав Благов. Той подчерта, че отдавна е загърбил политическите пристрастия. Според него, коалиция "За Свищов" е символ на висок професионализъм и добра работа в екип в името на интереса на свищовска община и нейните граждани.
Успех на всички присъстващи в предстоящите избори пожела народният представител д-р Ваньо Шарков: "Гордея се, че присъствам на тази среща. Такова единство и подкрепа между кмет на общината и кметовете на кметства няма никъде другаде в страната ни. Поздравявам ви за добрата работа!", заяви д-р Шарков.
"За 12 години Станислав Благов се доказа като успешен кмет не само на общински ниво, но и на национално – чрез Националното сдружение на общините в Република България, където председателства Контролния съвет, и европейско – чрез участието си в българското представителство в Комитета на регионите. През този период коалиция "За Свищов" също се утвърди като печеливша марка, символ на професионализъм и мажоритарен вот.", сподели своята позиция и председателят на коалицията доц. д-р Андрей Захариев.
След него председателят на СДС – Свищов заместник-кметът Емил Димитров припомни основните успехи на изтеклия мандат: реализираните проекти във водния сектор, които ще доведат до подобряване качеството на питейната вода, мащабните инфраструктурни проекти, за които Общината спечели финансиране от европейските фондове, развитието на социалните услуги, създаването на подходящи условия за привличане на инвестиции, намиращо израз в идването на големите търговски вериги в Свищов и откриването на фериботен комплекс, развитието на културния туризъм.
"Считам, че отдавна сме надмогнали политическите си пристрастия и неведнъж сме го доказвали. Присъствието ви на това събитие е знак, че приемате поканата ни да продължим напред като един отбор.", обърна се към присъстващите кметове на кметства Емил Димитров.
Благодарност за гласуваното доверие и добрата съвместна работа през изтеклия мандат от името на кметовете на кметства отправиха Нели Великова, кмет на Овча Могила и Нестор Иванов, кмет на Хаджидимитрово.
На пресконференцията бе уточнено, че съгласно промените в Изборния кодекс, в три от населените места няма да има пряк избор, заради броя на населението – Александрово, Деляновци и Совата. Техните настоящи кметове ще бъдат предложени за кметски наместници от коалиция "За Свищов".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания