Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Индийският посланик бе гост на кмета

19 април 2011 година 2011 година индийският посланик Негово Превъзходителство Дивябх Манчанда гостува на кмета Станислав Благов.
Дипломатът бе придружен от личната си секретарка Диляна Нейкова,
която е и негов преводач, и гл. ас. д-р Анастасия Марчева от Стопанската академия.
Срещата се състоя в кабинета на градоначалника и в нея участваха още заместник-кметът Емил Димитров и секретарят на Общината Върбинка Конова.
Кметът запозна посланика с историята на града, неговите специфични особености и културно-исторически забележителности. Станислав Благов заяви, че е много впечатлен и удовлетворен от посещението на посланика, тъй като това е първото посещение на индийски дипломат в Свищов.
От своя страна Негово Превъзходителство Дивябх Манчанда изрази учудването си, че досега посолството не си е партнирало със свищовките официални институции. Посланикът сподели, че градът много му харесва и че ще работи активно за установяването на устойчиво партньорство в посока културен обмен и обмен на студенти.
Посещението на индийският посланик в Свищов бе по покана на ръководството на СА "Димитър Апостолов Ценов", където по-рано същия ден посланикът изнесе публична лекция на тема "Индия днес".
В програмата му бе включена и обиколка на свищовските музеи и Нове.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания