Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В Свищов бе спасена горска ушата сова

На 25 март в звено "Екология" на Община Свищов бе получен сигнал от 67-годишната Евдокия Стоянова, жител на град Свищов, за намерена горска ушата сова (Asio otus) край дома й.
Потърсено бе съдействието на Регионалния офис на Българското дружество за защита на птиците в град Свищов. Като служител на Община Свищов и член на БДЗП, на мястото бе изпратен Георги Йорданов, който взе намерената птица. Екип от БДЗП провери състоянието на совата, при което не бяха установени, каквито и да било видими наранявания.
След това птицата бе опръстенена със стандартен пръстен на БАН и привечер пусната на свобода в подходящо местообитание в края на града.
От БДЗП информират, че в момента започва размножителният сезон за повечето нощни грабливи птици, а горската ушата сова е сравнително широко разпространен вид, който често се среща около населените места.
Важно е да се знае, че когато намерите малки сови, не трябва да ги взимате със себе си, за да ги спасите, а само да ги поставите на недостъпно за кучета и котки място. Родителите им ще продължат да се грижат за тях.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания