Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът "предаде" властта на младите за 1 ден

За поредна година градоначалникът на Свищов Станислав Благов отстъпи кметския стол за един ден. Това се случи в рамките на инициативата "Мениджър за един ден".
Тази инициатива цели създаването на ефективно и градивно партньорство между бизнеса и образованието при подготовката на младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни ръководители. Инициативата се радва на голям успех по цял свят. Всяка година, в над 100 страни от цял свят, по инициатива на "Джуниър Ачийвмънт" лидери от всички сфери на обществения живот се обединяват, за да предадат своите умения и натрупан опит на младите хора.
В България "Мениджър за един ден" се организира за 10-та поредна година от фондация "Джуниър Ачийвмънт България", като събитието протича под патронажа на министъра на финансите на Република България.
Участието на град Свищов в инициативата е за 8 поредна година, като организатор на събитието е ДТГ "Димитър Хадживасилев".
На 29 март 2011 година 17 ученици от Първото търговско училище в България имаха възможност да преживеят един реален работен ден с ръководители на 13 институции и фирми от град Свищов, да се потопят в ритъма на реалния бизнес, опитвайки от ежедневните предизвикателства в различните бизнес сфери.
В Община Свищов, която е традиционен партньор на събитието от самото начало на неговото провеждане в града, за първи път отговорностите на кмета бяха поети не от един, а от двама ученика.
"Кмет за един ден" станаха Инна Пламенова Пантелеева от 12г и Росен Илиянов Колев от 12а клас на Търговската гимназия.
Станислав Благов се срещна със своите млади приемници в кметския кабинет. Той запозна младежите с функциите и състава на общинската администрация, както и с водещите приоритети в работата на общинското ръководство. В срещата участваха секретарят на Общината Върбинка Конова и заместник-кметът по социална и интеграционна политика Пламен Александров. От своя страна Инна Пантелеева и Росен Колев споделиха своите планове за бъдещото си обучение и професионално развитие.
Младите кметове бяха представени пред местните медии и имаха възможност да дадат своите първи интервюта в тази си роля.
Любопитна подробност е, че общинският вестник "Дунавско дело", който също участва като партньор в инициативата, бе представляван от младата журналистка Владислава Янкова Светославова от 11а клас на ДТГ.
По традиция учениците се фотографираха за спомен на кметския стол и с градоначалника.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания