Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Станислав Благов ще е кандидат за кмет за 4 път

"Коалиция за Свищов" залага на печелившата карта – Станислав Благов

През изтеклата седмица в едно от най-големите села в община Свищов - Овча могила, приключи редовната обиколка на кмета Станислав Благов, съпроводена с общи събрания и приемни във всяко кметство от общината. След като по време на обиколката бе изслушан всеки, пожелал да се обърне към свищовския градоначалник, бяха набелязани проблемите, при които общинското ръководство може да се намеси и с ограничените си средства и възможности да допринесе за разрешаването им. Заедно с кмета на приемните присъстваха зам.-кметът Пламен Александров, в чийто ресор е културната дейност, директорът на дирекция "Финансови дейности" Стефан Кирчев, както и началници на отдели и направления в местната администрация, общински съветници и др. Основните проблеми, огласени от жителите на общината, съвпадаха с тези на национално ниво – безработицата и произтичащата от нея бедност, проблеми с инфраструктурата, здравеопазването, недостиг на полицаи и др. Общата оценка към общинското ръководство бе позитивна и присъстващите оцениха старанията на администрацията да предлага максимално добри услуги на населението предвид тежката финансова криза, както и отвореността на местното самоуправление към хората. Адмирации заслужи фактът, че въпреки редукцията на националната субсидия към местния бюджет траншовете към кметствата няма да се променят. Въпреки тежкото положение Станислав Благов заяви, че и тази година общината няма да изпадне във финансов дефицит.
На самия край на срещата в с. Овча могила и обиколката си в общината кметът Станислав Благов обяви, че е приел номинацията на дясноориентираната "Коалиция за Свищов" за кандидатура за следващ мандат и че неговата кандидатура ще бъде оповестена съвсем скоро, заедно с кандидатурите на кметове на кметства. В аванс Благов заяви, че решението му няма да окаже влияние на работата в общината, няма да има фанфари и излишен разход на средства и следващият мандат ще стартира с абсолютно прозрачни сметки и примерна финансова дисциплина. Новината за кандидатурата бе посрещната с аплодисменти. Предстои официална пресконференция, на която ще бъдат съобщени подробности за номинациите на "Коалиция за Свищов". За Станислав Благов това ще бъде кандидатиране за четвърти пореден мандат, като всеки следващ път изборната му победа е била все по-категорична.

Димитър СПАСОВ
в-к "Борба"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания