Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът се срещна с журналисти от централните медии

20 представители на централни печатни и електронни медии посетиха Свищов в рамките на журналистически тур на тема "Културно-познавателен туризъм". В групата бяха журналисти от печатни издания, специализирани в областта на туризма, радио- и телевизионни журналисти, които водят рубрики за туризъм.
Събитието бе организирано в рамките на проект "Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България", изпълняван от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.
Проектът се финансира от ОП "Регионално развитие", Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 "Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване". Стойността му възлиза на 5 432 600 лева, а срокът за изпълнение е 30 месеца, като планираният финал на проектните дейности е юни 2011година.
Целта на проекта е повишаване ефективността на националния маркетинг и реклама на туристическия продукт и предоставянето на информация, а сред очакваните резултати от изпълнението му са популяризиране на възможностите за туризъм в България на вътрешния туристически пазар и повишаване на информираността на българския турист за туристическите продукти и услуги, които предлага България.
Журналистическият тур по проекта включваше едноседмична разходка в Дунавския регион и запознаване с неговите най-важни туристически обекти.
В Свищов представителите на медиите се запознаха с местните културно-историческите забележителности. Те посетиха Етнографската експозиция и къщата музей Алеко Константинов, църквата "Св. Троица" и други старинни църкви, крепостта Калето, историческия парк "Паметниците" и античния град Нове. Групата имаше възможност да участва в дегустация на свищовски вина във фирмения магазин на "Винпром – Свищов", както и да наблюдава демонстрации на Първа тракийска кохорта в Посетителския център "Нове".
В програмата бе включена и среща на журналистите с кмета на Община Свищов Станислав Благов, представители на администрацията и местния туристически бизнес.
Пред медиите кметът представи визията на Общината за развитието на туризма в свищовския регион. Той разказа и за проектите на Общината, свързани със туризма: за изградения Посетителски център в Нове, със средства от програма ФАР, възстановяването на камбанарията на "Света Троица" и храма "Свети Пророк Илия", както и ремонтите на Читалището, финансирани по проект "Красива България". Акцент в изложението му бе и мащабният проект "Нове – сърцето на легиона. Социализация и експониране на римски военен лагер и късно античен град НОВЕ –І етап", с който Община Свищов кандидатства за финансиране пред ОП "Регионално развитие, както и Фестивалът на античното наследство "Орел на Дунава", чието четвърто поред издание предстои в края на месец май тази година.
Журналистите имаха възможност да зададат своите въпроси, а на финала всеки от тях получи като подарък от кмета филмите "Пътешествие в свищовския край" и "Орел на Дунава", както и информационната брошура на Общината.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания