Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

"Училището - желана територия на ученика" - 2011

Общински кръг на конференцията "Училището - желана територия на ученика" се проведе на 10 март в Зала 1 на Община Свищов.
В него с мултимедийни разработки участваха учители от общинските средни училища "Николай Катранов", "Димитър Благоев" и "Цветан Радославов", и ДТГ "Димитър Хадживасилев".
Официални гости на форума бяха заместник-кметът Пламен Александров, експертът от РИО във Велико Търново Любка Русева, секретарят на Общината Върбинка Конова, директори на училища.
Конференцията бе открита от заместник-кмета Пламен Александров, който поздрави участниците и изрази своето удовлетворение от факта, че през последните години училището – става все по-желана територия за учениците не само на теория в докладите, но и в действителност, благодарение на реализираните многобройни проекти в свищовските училища.
Присъстващите бяха поздравени и от експертът от РИО във Велико Търново Любка Русева, която приветства всички за амбицията и положените усилия за участие в конференцията, и пожела успех на свищовските доклади в областния кръг и финалния национален етап.
В общинския кръг на конференцията "Училището - желана територия на ученика" бяха представени общо 11 доклада в две тематични направления.
В направлението "Педагогически иновационни методи и технологии за формиране на ключови компетентности" бяха представени 3 разработки: "Използване на информационни и компютърни технологии в обучението" на Снежана Николова, Грета Тодорова и Парашкева Григорова от СОУ "Цветан Радославов"; "Интерактивна бяла дъска – учение и забавление на един маркер разстояние" на Красимира Кирчева от училище "Димитър Благоев" и "В света на историческата карта" на Галя Иванова от училище "Николай Катранов".
Във второто тематично направление "Гражданско образование, извънкласна и клубна дейност, превенция на агресията и насилието в училище" бяха представени 8 доклада: "Човечеството дължи на децата най-доброто, което може да даде" – с автори Снежана Блажева и Ценка Димитрова от училище "Николай Катранов"; "Умение за живот и участие на младите" - на Юлия Йозова и Лиляна Любенова от училище "Димитър Благоев"; "Индивидуализация на педагогическото взаимодействие – ефективност на работата в полуинтернатните групи" на Стефка Николаева и Йордан Енчев от училище "Николай Катранов"; "Съхрани България в сърцето си" с автор Елка Иванова от училище "Цветан Радославов"; "Не на тормоза в училище" – на Росица Караманлиева и Нели Йорданова от училище "Цветан Радославов"; "Отличен старт за спортен клуб по хокей на трева и флорбол "Дунав – Свищов" на Юлияна Секулова и Н. Йорданова от училище "Цветан Радославов"; "Докосване до българщината" с автор Красимира Маринова от училище "Димитър Благоев" и "Мюзикълът – "Уестсайдска история" за първи път на свищовска сцена" на Цветанка Костова от ДТГ "Димитър Хадживасилев".
Докладите се оценяваха по няколко критерии – приложимост, перспективност, стил на изложение, дизайн за мултимедийния продукт, образователна стойност, от комисия в състав: председател Теменуга Нейкова – член на постоянната комисия по образование към Общински съвет - Свищов и членове – Десислава Александрова, директор на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Овча Могила и Валентин Великов, учител в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров".
Най-добрите доклади ще участват в областната конференция "Училището - желана територия на общината", която ще се състои на 14 и 15 март тази година във Велико Търново.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания