Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовското читалище с награда "Златен век"

Министърът на културата Вежди Рашидов награждава Първото българско народно читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" с най-високото отличие на Министерството на културата - "Златен век", информират от Министерството.
Отличието ще бъде връчено от заместник-министъра на културата Митко Тодоров тази вечер (24 февруари 2011 г.) от 18:00 ч. на празничния концерт в Свищов, посветен на 155-годишния юбилей от основаването на най-старото българско читалище.
Заместник-министър Митко Тодоров ще приветства гостите на концерта с поздравителен адрес от името на министъра на културата Вежди Рашидов и ще награди от негово име свищовското читалище с плакет, грамота и най-високото отличие на Министерството на културата – "Златен век" - за изключителен принос към съхраняването и популяризирането на българската култура. Тодоров ще връчи и дарение от името на министъра на културата - нови книги (научно-популярна, художествена и справочна литература), които ще послужат за попълване на библиотечния фонд на читалището.
В празничния концерт, който ще се състои в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856", ще участват изпълнители от СОУ "Николай Катранов", СОУ "Димитър Благоев", Държавната търговска гимназия, ЦДГ "Радост", ОДЗ "Детски свят", Групата за хип-хоп при свищовското читалище, "Сдружение за латино танци "Фламинго" – гр. Русе и фолклорни състави от читалището в село Царевец.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания