Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Тодор Борисов с нова книга

Този месец на свищовския книжен пазар се появи ново заглавие: "Метаморфози в малки дози". Автор на книгата е свищовлията Тодор Борисов. Изданието събира афоризми на автора, представени в стихотворна форма. С много хумор и будна гражданска позиция тук са осмени човешките пороци, злините и негативните явления в нашия живот, които ни пречат да вървим напред. Книгата включва три раздела: "Рожби на прехода", "Пенсионерски вопли", "Господари на новото време" и Епилог.
Тодор Борисов завършва Софийския университет, специалност "Славянска филилогия". Работил е като учител, журналист, библиотекар и началник на учебно-методичен отдел в СА "Димитър Ценов".
В момента е пенсионер, като през август тази година ще чества 85-та годишнина.
Тодор Борисов е активен общественик, с много любов се рови в миналото на Свищов. Притежава богат архив от документи и снимки за свищовски революционери, възрожденци, бележити дейци на културата и изкуството.
Това е втората му книга. През 2006 година издава сборника "Минало незабравимо" със статии, очерци, есета, спомени и разкази, посветени на 80-годишния му юбилей.
Новата книга на Тодор Борисов ще бъде официално представена в рамките на празничната програма, посветена на Деня на славянската писменост и култура 24 май.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания