Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Благов се срещна с кмета на Александрия, Румъния

По покана на кмета Станислав Благов днес на работно посещение в Община Свищов пристигна кметът на областния румънски град Александрия Виктор Драгусин, придружен от Дан Коман, който отговаря за изпълнението на европроекти в румънската община. От българска страна на разговорите присъстваха още заместник-кметът по социална и интеграционна политика Пламен Александров и директорът на ресорната дирекция за управление на европроекти Стоян Парашкевов.
На среща в кабинета на свищовския градоначалник двамата кметове обсъдиха успехите и проблемите в работата на своите администрации, изпълнението на проекти и възможностите за бъдещо сътрудничество.
Като общини от държави членки на Европейския съюз, Свищов и Александрия вече имат натрупан положителен опит в реализирането на европроекти и усвояването на средства от европейските фондове.
Двамата кметове се уговориха в рамките на месец администрациите им да подготвят проектни идеи за съвместна реализация и в края на март да се състои нова работна среща, на която те да бъдат обсъдени.
След края на официалната среща, придружени от кмета Благов, румънските гости посетиха някои от забележителностите на Свищов: Държавната търговска гимназия, Първото българско читалище, Съборната църква.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания