Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов участва активно в конкурс за екопроекти

За поредна година Община Свищов активно участва в традиционния конкурс за екопроекти на МОСВ.
Конкурсът се провежда в рамките на националната кампания "За чиста околна среда" и този път бе обявен под мотото "Обичам природата – и аз участвам".
В конкурса бяха поканени да участват общини и кметства, училища, детски градини и неправителствени организации.
Според конкурсните условия, най-общо проектите трябва да са насочени към почистване на замърсени площи, възстановяване или създаване на зони за отдих, като за общините и кметствата се отпускат до 10 000 лева на проект, за училищата и детските градини – до 5 000 лева, а за неправителствените организации – до 3 000 лева.
Община Свищов участва в конкурса с 1 проект за града и 6 проекта за кметствата Овча могила, Ореш, Царевец, Козловец, Морава, Българско Сливово и Вардим.
Проектът за град Свищов предвижда почистване и облагородяване на парк "Калето", като включва ремонт на чешмата, наличните пейки и детски уреди и доставка на нови съоръжения за отдих и детска игра.
Проектите за кметствата се отнасят за почистване и благоустрояване на зони за спорт и почивка в централните им части.
В конкурса активно участваха и свищовските училища и детски градини. Проекти подадоха и четирите общински училища в Свищов (СОУ "Николай Катранов", СОУ "Димитър Благоев", СОУ "Цветан Радославов" и ОУ "Филип Сакелариевич"), ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Овча Могила, Държавната търговска гимназия "Димитър Хадживасилев", Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство, обединените детски заведения "Слънчо" и "Чиполино" в Свищов. Всички те разработиха и кандидатстваха с проекти за почистване и облагородяване на дворните си пространства.
Крайният срок за подаване на проектните предложения в МОСВ беше 18 февруари. Очаква се резултатите от конкурса да бъдат обявени до 16 март 2011 година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания