Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът настоява за терените на бившето поделение

Терените на бившото военно поделение в Свищов да бъдат предоставени на Общината, настоя кметът Станислав Благов пред областния управител на област Велико Търново доц. Пенчо Пенчев на заседание на Областния съвет за развитие. Терените са около 400 дка, като близо 270 дка от тях попадат в широкия център на града.
"Общините имат много сериозен потенциал да реализират и активират подобни терени.", коментира Станислав Благов. Според него актуването на терените като общинска собственост ще даде възможност за привличане на инвестиори и развитие на икономиката в района на Свищов, който е град от трансграничната зона с Румъния.
За стопанисването на тези терени Община Свищов води преписка с Областната управа, военното министерство и МРРБ от 2001 година.
От закриването на поделението в Свищов до момента терените пустеят и често са обект на набезите на крадци и вандали.
Кметът Благов информира, че областният управител доц. Пенчо Пенчев е поел ангажимент да съдейства за разрешаването на проблема.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания