Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Обявена е грипна епидемия

Обявена е грипна епидемия за територията на цялата Великотърновска област

Училищата са в грипна ваканция от 25 януари до 31 януари включително

Днес (24.01.2011 год.) Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве във Велико Търново обяви грипна епидемия за територията на цялата област.
Грипна епидемия се обявява при 178 болни на 10 000 души, а в момента в региона те са 210 на 10 000, информира директорът на РИОКОЗ – Велико Търново д-р Нели Иванова.
С обявяването на грипната епидемия се спират детските и женските консултации, както и плановите операциите в болниците на територията на областта.
Всички училища във Великотърновска област (включително и в Свищовска община) излизат в грипна ваканция от утре 25 януари до 31 януари включително.
От инспекцията препоръчват медицинското обслужване на болните от грип и остри респираторни заболявания да се извършва основно по домовете.
Препоръчва се също ограничаване на обществените прояви с масов характер и посещението на развлекателни заведения.
От РИОКОЗ – Велико Търново са изпратени уведомителни писма до Областна администрация, десетте общини в областта, Регионалния инспекторат по образованието и лечебните заведения.
Заболеваемостта ще се следи всеки ден, когато тя спадне под стойностите за епидемичен период, ще бъде отменена грипната епидемия.
Ако заболеваемостта остане висока и след 31 януари, институциите и училищата допълнително ще бъдат уведомени за удължаване на епидемичния период.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания