Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Новият календар на Общината е вече готов

Новият календар на Община Свищов е вече готов.
Вече стана традиция всяка година, цялостното му оформление да е подчинено на определена тема – "Децата на Свищов", "Най-краткият път към Европа", "Поздрав от Свищов"…
Тази година официалният календар на Общината представя Свищов от две гледни точки –снимки на града от въздуха и акварели на художника Ангел Ботев, почетен гражданин на Свищов.
Автор на фотографиите и проекта за календара е заместник-кметът Пламен Александров.

"В акварелите виждаме не само сгради, които отдавна ги няма, но и един особен поглед – странен ракурс и лека, прозрачна четка, така характерни за художника.
Фотосите показват града от друг ъгъл, който няма как да видим в ежедневието. "Птичият поглед" обхваща общото, не издребнява в детайлите, създава спокойствие и друго настроение.
С тази комбинация от картини и снимки искаме да покажем чара на това място край Дунава, да се усети желанието на всеки, който живее тук, да поздравява с изгледи от града, а този, който никога не е идвал, да пожелае отблизо да види плавния завой на реката и града около него.", пише на заглавната страница на календара.

Екземпляр от календара, като подарък от кмета Станислав Благов, първи получиха почетните граждани на Свищов и партньори на Общината.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания