Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Делегация от град Тайджоу посети Свищов

Петчленна делегация от побратимения град Тайджоу посети Свищов на 10 декември 2010 година. Делегацията бе водена от г-н Чен Кайджие – държавен ръководител на народното правителство на област Лукяо, град Тайджоу и включваше специалисти по търговия, администрация и образование.
Гостите бяха приети от кмета на Общината Станислав Благов. На срещата присъстваха още заместник-кметът по социална и интеграционна политика Пламен Александров и директорът на дирекция "АПИОУПЕВ" Стоян Парашкевов.
Градоначалникът приветства делегацията с "Добре дошли в Свищов и България!", изразявайки голямото си задоволство от визитата. Станислав Благов представи накратко историята на Свищов, развитието на културата и образованието, както и по-важните обекти от местната икономика. Той декларира готовността на Община Свищов да развива и затвърждава приятелските отношения и сътрудничеството си с Тайджоу, като се търсят възможности за културен, образователен, икономически и търговски обмен.
От своя страна гостите благодариха за оказаното гостоприемство и заявиха желанието на Тайджоу да работи съвместно с Община Свищов.
Двете страни размениха подаръци, а по-късно делегацията посети водещи местни предприятия и разгледа някои от културно-историческите забележителности на града.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания