Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В СДС честваха 21 години от основаването на съюза

С Тържествено разширено заседание на Общинския съвет на СДС в Свищов на 7-ми декември 2010 година бе отбелязан 21-вия рожден ден на партията.
Форумът се състоя в Зала 1 на Общината и освен ръководство на местната структура, на него бяха поканени още коалиционните партньори на сините, общинските съветници от коалиция "За Свищов", кметове на кметства.
21-та годишнина от основаването на СДС в Свищов празнува и областното ръководство на партията. Официални гости на тържественото заседание бяха областният председател на СДС във Велико Търново Мирослав Трифонов и заместник-областните председатели Емил Козовски, д-р Стела Денчева и Кирил Станчев.
В началото участниците във форума бяха приветствани от председателя на СДС - Свищов Емил Димитров:
"Преди 21 години - на 7 декември 1989 г. беше създаден Съюза на демократичните сили като израз на надеждите на милиони българи да променят политическите и обществените отношения и геополитическата ориентация на държавата. 21 години след създаването си, СДС продължава да изразява волята на свободните граждани на България, които изповядват и защитават демократичните ценности на европейските държави.", заяви Емил Димитров.
След него своите приветствия поднесоха областният председател на СДС във Велико Търново Мирослав Трифонов, както и председателите на местните структури на партиите партньори на СДС в Свищов: Александър Екимов (ДСБ), Александър Караджов (БЗНС – Обединени земеделци) и доц. Радослав Габровски (ССД). Думата бе дадена и на доайените в СДС - Свищов: проф. Радко Радков и д-р Екатерина Цанкова, както и на дългогодишния председател на партията доц. Андрей Захариев.
От импровизираната трибуна секретарят на СДС - Свищов Светла Георгиева прочете декларация по повод 21-та годишнина на съюза:
"България вече е свободна страна и това е най-значимият успех на СДС досега. Днес обаче свободата все по-малко присъства в живота ни и все по-малко е ценност за управляващите. За своята 21 годишнина ние категорично се противопоставяме на нарастващата полицейщина и самоуправство на това управление. За 21 години СДС ние заявяваме, че няма да позволим България да бъде извадена от пътя на свободата и демокрацията. За своята 21 годишнина ние пожелаваме на всички български граждани едно по-демократично управление на страната. Да направим България страна на свободните хора!".
На финала своето поздравление поднесе и кметът на Община Свищов Станислав Благов, който също бе гост на форума.
"СДС е кауза. СДС е гаранция за демокрацията в България. На местно ниво тази формула се оказва успешна вече 11 години. Постигнатото ни дава увереност да продължим напред. Уверявам ви, че няма да предам нито един гражданин на Община Свищов.", заяви кметът.
По предложение на д-р Екатерина Цанкова присъстващите в залата почетоха с едно минутно мълчание паметта на онези първи създатели на СДС, които вече не са сред живите.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания