Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Продължава набирането на преброители и контрольори

До началото на тази седмица подадените в общинския информационен център документи за преброители и контрольори за предстоящото в началото на следващата година (от 10 до 24 март 2011 г.) преброяване на населението и сградния фонд в нашата община са вече над 300. Приемът стартира на 10 ноември и ще приключи месец по-късно – на 10 декември, когато на свое заседание Общинската преброителна комисия (ОбПК) с председател секретарят на общината Върбинка Конова ще подбере 400 от кандидатите, отговарящи на изискванията. Заявление и автобиография – бланки по образец, както и актуална снимка, са необходимите документи, които кандидатите трябва да представят. Те трябва да са над 16 год. и да имат поне средно образование. С предимство ще бъдат висшистите и владеещите компютърна грамотност.
След 15 декември областното Териториално статистическо бюро трябва да сключи договори за назначаване на одобрените кандидати. Заплащането на ангажираните в преброяването ще бъде пряко обвързано с качеството на попълнените карти и броя на лицата, сградите и жилищата в преброителния им участък.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания