Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Баскетболистките на СОУ "Д.Благоев"

Баскетболистките на СОУ "Д.Благоев"
са без конкуренция в общината

От началото на ноември започнаха Общинските ученически игри по баскетбол за учебната 2010/2011г. И тази година по традиция баскетбола бе спортът с най-масово участие от страна на училищата от Община Свищов. Предварителни заявки за участие представиха 27 училищни отбора, които ще се състезават в 3 възрастови групи в двата пола. Начало на игрите по баскетбол поставиха девойките от 8-10 клас. В тази възрастова група се явиха отборите на СОУ "Д.Благоев", СОУ "Цв.Радославов" и ДТГ "Д.Хадживасилев". Още в първата среща стана ясно, че баскетболистките от спортната паралелка на СОУ"Цв. Радославов" значително отстъпват на своите съпернички и няма да са фактор в борбата за първото място. Срещата между тях и баскетболистките на ДТГ "Д.Хадживасилев" завърши при резултат 38:12 за ДТГ. Още по-трагичен бе резултатът от срещата им с отбора на СОУ "Д.Благоев" – 103:17. Така в спор за "Общинската шампионска титла" се срещнаха отборите на СОУ "Д.Благоев" и ДТГ "Д.Хадживасилев". Тук интрига обаче нямаше. Осмокласничките от СОУ "Д.Благоев" още от самото начало награбиха своите съпернички и бързо натрупаха сериозна преднина, която предреши изхода от срещата. Първото полувреме завърши при резултат 32:4 за отбора на СОУ "Д.Благоев". През второто полувреме влязоха в игра и резервите на СОУ-то и срещата приключи при 46:14 за СОУ"Д.Благоев".
По-интригуваща бе срещата между девойките 11-12 клас. В нея в спор за първото място отново се срещнаха отборите на СОУ "Д.Благоев" и ДТГ "Д.Хадживасилев". Още от самото начало двата отбора започнаха люта битка за всяко нападение и за всеки кош. Това неминуемо водеше до много грешки и до много пропуски и под двата коша. При това положение резултатността бе изключително слаба и полувремето завърши при куриозния за тази възраст резултат 13:12 в полза на ДТГ. През второто полувреме нещата не се промениха, като 17 секунди преди края на срещата резултатът бе равен -26:26. Тогава най-опитната от състава на СОУ"Д.Благоев" – Преслава Маринова взе нещата в свои ръце и със самостоятелен пробив изведе отбора си напред – 28:26. Последва атака на баскетболистките на ДТГ, която им донесе правото 1 секунда преди последния съдийски сигнал да изпълнят 2 наказателни удара. При тях обаче те нямаха успех и така загубиха срещата. Краен резултат 28:26 за СОУ"Д.Благоев". По този начин момичетата на СОУ"Д.Благоев"-Свищов завоюваха първите места в Общинското първенство за девойки 8-10 и 11-12 клас.
Изключително важно е да се отбележи, че и в двете първенства отборите на СОУ ".Благоев" бяха съставени от момичета от 6,7 и 8 клас, подсилени от десетокласничката Преслава Маринова и играха със значително по-големи от тях съпернички. Това дава основание да се надяваме, че в СОУ"Д.Благоев" е оформен, подготвя се и израства един перспективен отбор.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания