Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Балетната школа в Свищов чества 30-годишнина

С "Празник на танца" Балетна школа към ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856" отбеляза своя З0-ти рожден ден.
Празничната концертна програма се състоя на 27 октомври в салона на Читалището и в нея участваха всички танцови формации в Школата.
Спектакълът бе открит с танц на Надя Йорданова, която е ръководител на Балетната школа в Свищов от самото й откриване през есента на 1980 година.
В концерта се включиха и три бивши възпитанички на Свищовската школа, които сега изучават балета като са ученички в Националното училище по изкуствата «Проф. Веселин Стоянов» в Русе – Полина Кинова, Габриела Роденова и Диана Георгиева.
Младите балерини и тяхната ръководителка бяха поздравени от кмета на Общината Станислав Благов, председателя на Общинския съвет Милен Манолов и председателя на Читалищното настоятелство Пламен Александров.
За дългогодишната си ръководна дейност в Балетната школа Надя Йорданова бе отличена с Почетна грамота от ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856".
Сред подаръците за свищовските балерини и тяхната ръководителка бе и концерт на Школа за латино танци "Фламинго" – град Русе.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания