Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Празничен концерт в Светиниколското училище

Празничната програма на Община Свищов по случай Деня на народните будители 1-ви ноември стартира с изява на децата от 6 детски градини в града: ЦДГ "Васил Левски", ОДЗ "Детски свят", ЦДГ "Калина Малина", ОДЗ "Чиполино", ОДЗ "Слънчо", и ЦДГ "Радост".
По покана на общинския съветник и краевед д-р Иван Динков, малчуганите представиха патриотични песни и стихове в реставрираната сграда на едно от най-старите училища в България – "Светиниколското училище" на Христаки Павлович в Свищов.
Домакинът д-р Динков откри празника с кратка история за Светиниколското училище и образователното дело през Възраждането.
Децата и техните ръководители бяха поздравени и от кмета на Общината Станислав Благов, който също бе сред гостите на тържеството.
По повод Празника на народните будители в една от залите на комплекс "Светиниколско училище" е подредена изложба "Приложно творчество" с произведения, дело на учители от посочените по-горе детски заведения.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания