Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Фериботът Зимнич - Свищов направи първия си курс

В късния следобед на 11 октомври фериботът Зимнич - Свищов направи първия си официален редовен курс. Неговите първи пътници бяха свищовлиите, работещи в отсрещния румънски завод.
Фериботна линия между Зимнич и Свищов бе осъщесвена изцяло като частна иницатива, в размер на над 5,5 млн. евро, осигурени от компанията на румънския индустриалец и почетен гражданин на Свищов Йоан Никулае, в партньорство с фирмата концесионер на свищовското пристанище.
По информация от съуправителя на фирмата организатор на дейността на фериботния комплекс инж. Никола Попов всички документи за осъществяване на фериботната линия вече са набавени: от Морска администрация е издаден сертификат за навигационна годност на понтона и падащата платформа, от МРРБ – разрешение за ползване и от Министерството на транспорта – удостоверение за експлоатационна годност.
Организирано е изпълнението на специфичните дейности и за наличието на тези документи са уведомени съответните институции, в това число и Граничен контрол.
Към момента фриботът Зимнич - Свищов се обслужва от петчленен екипаж от Румъния, като се предвижда в бъдеще в екипажа да бъдат включени и българи.
Площта на платформата е 600 квадратни метра, като капацитетът за пътници е 250 души, а за автомобили предстои да бъде уточнен.
Предстои да бъде уточнен и часовия график за фериботната линия.
Таксите засега са: 1 евро за ползване на терминала, 3 евро за автомобил и по 2 евро за пътник, a по 70 евро такса ще се заплаща за камионите.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания