Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Полиция и кметове обсъждаха обществения ред

На 6 октомври в зала 1 на Общината се проведе среща-дискусия по съвместния проект на ръководството на ОДМВР – В. Търново и УС на Националното сдружение на кметовете и кметските наместници "Полиция и местна власт – партньори на гражданското общество в решаването на проблемите на местно ниво". В срещата взеха участие Иван Каназирски, началник сектор "Охранителна полиция" при ОДМВР, Момчил Златев, началник РУ на МВР-Свищов Момчил Златев, Владислав Йорданов, началник група "Охранителна полиция" и районните полицейски инспектори, кметът на Общината Станислав Благов, зам.- кметът Емил Димитров, кметове и кметски наместници и представители на служба "Охрана и контрол".
На тази трета среща кметът Благов припомни целите на проекта и наблегна на факта, че ако полиция, кметове и гражданското общество работят координирано, резултатите на местно ниво ще бъдат по-успешни.
От анализа за дейността по прилагане на административно-наказателните разпоредби на Иван Каназирски стана известно, че най-сериозният проблем са домовите кражби, както и кражбите на проводници и на черни и цветни материали, а направеното е недостатъчно. Като добро той отчете взаимодействието с частните охранителни фирми и звена за самоохрана, но подчерта, че има още да се желае по полицейското щатно окомплектоване и присъствие в селата. Иван Каназирски съобщи, че постигнатите резултати от местните полицейски служители са най-добрите в областта и по проверки и санкциониране на неправилно паркирани и спрени автомобили, и по активно задържаните лица. Кметовете на кметства споделиха проблеми, свързани и с нерегламентираните търговци с метали и животни. Като потвърди доброто взаимодействие с кметовете и служителите от общинско звено "Охрана и контрол", шефът на свищовската полиция Златев заяви, че местните полицаи ще продължат да демонстрират тактика на нулева толерантност към всички нарушители.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания