Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученици от ДТГ засаждаха екзотични дървета

Тази година се навършват 10 години от създаване на ENO-организацията на училища в цял свят за решаването на екологични проблеми. ДТГ "Димитър Хадживасилев" е неин член от 2007 г. и е първото училище от България, включено в каталога на глобалното виртуално училище за устойчиво развитие и глобално образование.
По повод 21 септември – Деня на Дървото, учениците от клуб "Млад Еколог" с ръководител Милка Томерова, учители и родители на учениците отново участваха в мероприятие по засаждане на екзотични дървесни видове в "Опитната станция за бързо растящи горскодървесни видове" - село Вардим, които дариха дръвчетата.
Децата откриха колко трудно и отговорно е да засадиш фиданка, но колко горд се чувстваш на следващата година от малкото раззеленено дръвче.
Инициативата ще продължи и извън опитната станция чрез засаждане на дръвчета в двора на Гимназията и в местността "Паметниците".
Учениците ще продължат активното си участие в екоинициативи през годината, като обсъждат проблеми от глобален мащаб – опазване на озоновия слой, влиянието на въглеродния окис върху човека и атмосферата, киселинния дъжд и парниковия ефект.
Световният ден на околната среда през юни 2011-та ще бележи края на техните занимания в училище.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания