Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът поздрави пенсионерите за празника им

Кметът на Община Свищов Станислав Благов изпрати поздравителни адреси до всички клубове на пенсионерите на територията на община Свищов по повод Международния ден на възрастните хора 1 октомври.
"Празникът е добър повод отново да си спомним за мъдростта, любовта, вярата и надеждата, на които сте ни учили и да Ви поднесем дар в отплата – обич и уважение!
Наш дълг е да имате спокоен и достоен живот! И макар невинаги да успяваме, уверявам Ви, че грижата за нашите майки и бащи, нашите баби и дядовци, е сред първостепенните ни задачи.", заявява в поздравителния адрес Благов и още:
"Убеден съм, че по-доброто ни европейско бъдеще включва и подобряване на социалния статус на възрастните хора в страната ни. Надявам се, че с общите усилия на всички – представителите на местната и държавната власт, политиците и българското общество, което трябва да бъде много активно, добрите резултати и успехът за България ще бъдат постигнати!
По случай празника бих искал да Ви пожелая преди всичко крепко здраве, много радост и щастие!
Бъдете все така усмихнати и енергични, все така близо до нас, за да ни подкрепяте и напътствате!".
На територията на община Свищов към днешна дата функционират 15 пенсионерски клубове – два в града и 13 в селата. Дейността на организациите се подкрепя със средства от общинския бюджет.
По повод Международния ден на възрастните хора 1 октомври кметът на Община Свищов поздрави и домуващите в ДСХ "Мария Луиза" в града.

Международният ден на възрaстните хора се чества на 1 октомври от 1991 година по инициатива на ООН.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания