Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов бе домакин на турнир по хокей на трева

В рамките на празниците "Свищовски лозници", на 25 септември нашият град за първи път бе домакин на турнир по хокей на трева за момичета и момчета до 12 години. Участваха 6 отбора, разделени на 2 групи. Свищов бе представен от новоучредения Спортен клуб по хокей на трева и флорбол "Дунав", в чийто състав са ученици от СОУ "Цветан Радославов". "Свищов е известен с многото първи неща станали в града, а сега може да се отбележи и като първия крайдунавски град, в който се провежда турнир по хокей на трева.", каза в словото си изпълнителният директор на българската федерация по хокей на трева Антонио Антонов, който бе гост на турнира.
В турнира участваха 6 отбора. Свищовският тим с треньори Радослав Радков и Николай Русев, съществува от няколко месеца, но това не попречи да се представи отлично. След победи над отбора от НСА /София/ с 5:0 и "Тон-мар" /Търговище/ с 1:0, СКХТФ "Дунав" зае първо място в група Б и се класира на финала, където загуби от силния и добре подготвен отбор "Академик+" /София/, който е втори на държавното първенство за тази възраст.
Срещите предизвикаха много емоции сред зрителите. Купа "Цветан Радославов" и златните медали бяха спечелени от СКХТ "Академик+" София, сребърните медали - от свищовския отбор, а бронзовите медали останаха за отбора на Бяла.
Купата за спортменство спечели отбора на Търговище, а с индивидуални награди бяха отличени: за голмайстор - Александра Иларионова от "Академик+" /София/; за най-полезен играч - Венцислав Балев, също от "Академик+" /София/; за най-добър защитник- Цветомир Блажев от "Дунав" /Свищов/; за най-добър вратар - Мануел Божинов от отбора на Бяла.
Наградите, осигурени от Община Свищов, бяха връчени от заместник-кмета инж. Мария Дочева, Марио Якимов - гл. експерт в Звено"МФСБ" и общински съветник, и Мариана Маркова - президент на СКХТФ "Дунав".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания