Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът Благов се срещна със своя колега от Велес

В рамките на празничните дни, посветни на "Свищовски лозници 2010" в Свищов гостува делегация от побратимения македонски град Велес. Тя бе водена от кмета Горан Петров, който бе придружен от двама общински съветници.
На 25 септември сутринта групата от Велес бе на официална среща в кабинета на кмета на Община Свищов Станислав Благов.
Договорът за побратимяване между двете общини е подписан през 2003-та година и оттогава досега те развиват активен обмен в различни сфери на обществения живот.
За македонския градоначалник Горан Петров, който е новоизбран кмет на Велес, това е първо гостуване в Свищов. "От всичките ни международни партньорства най-добре върви сътрудничеството с българските ни приятели от Свищов, ми каза моят предшественик, когато аз станах кмет.", заяви още в началото на срещата Горан Петров, изразявайки надеждата си доброто партньорство между Свищов и Велес да продължи и занапред.
Като домакин кметът Благов приветства гостите и им благодари, че са уважили поканата му да споделят със свищовлии техния най-голям празник.
Свищовският кмет заяви, че сега, когато на Македония предстои присъединяване към Евросъюза, пред двете общини се разкриват нови възможности за реализиране на съвместни проекти, финансирани от европейските фондове, които трябва да се използват успешно.
Кметовете си размениха като подаръци сувенири и вино и си обещаха скорошни срещи.
Освен, че участваха в празничните мероприятия, македонските гости имаха възможност да се запознаят с културно-исторически забележителности на Свищов, като в програмата им бе включено и посещение до старата столица на България – Велико Търново.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания