Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Тържествено бе открита новата учебна година

Едва ли има ден в календара, в който националният химн да е звучал с такава сила в един и същи час, на толкова много места. Часът е точно 9, датата 15 септември, мястото – всички училища в община Свищов. Издигнат е националният трибагреник, а дворовете на училищата са се превърнали в цветни градини, при това не само от вида на стотиците букети, но и от радостното настроение, обхванало ученици, учители, родители, баби и дядовци. Но най-развълнувани и трепетни са първолаците. Те за първи път прекрачват големия свят, който им предстои да опознават тепърва.
Във всички училища на общината първият учебен ден бе открит с много музика, веселие и усмивки. Освен от директорите на отделните училища учениците, учителите и родителите бяха поздравени за първия учебен ден и от народните представители д-р Иван Шарков, инж. Аспарух Стаменов,.от зам.ректори на Стопанската академия, от председателят на Общинския съвет Милен Манолов, заместник-кметове на община Свищов. До всички училища бе изпратен и поздравителен адрес от името на кмета на Община Свищов Станислав Благов. "Както всяко начало, стартът на предстоящата учебна година е повод за нови копнежи и нови мечти. Пожелавам ви да бъдете смели, когато мечтаете, и да не забравяте, че човек стига толкова далече, колкото стигат мечтите му! Вярвам, че както е било винаги досега, свищовските ученици и учители отново ще бъдат първи сред първите и сочени за пример" ,се казва в поздравителния адрес.
Кметът Благов лично поздрави учениците и учителите от СОУ "Димитър Благоев". Поздравителен адрес те получиха и от Министъра на образованието.
През новата учебна година в единайсетте общински училища ще се обучават 2636 ученици, със 77 повече от миналата година. 283 деца в общината прекрачиха за първи път училищния праг. С най-много първокласници е СОУ "Николай Катранов – 86, разпределени в 4 паралелки. От основните училища в селата най-много първолаци има в селата Овча могила и Морава – по 16 деца, а най-малко – само 4, са първокласниците в с. Вардим.
Подготвителни класове има в 3 училища в Свищов – в СОУ "Николай Катранов", където са записани 21 деца, в ОУ "Филип Сакелариевич" – 28 деца и за първи път тази година - в СОУ "Димитър Благоев" – 15. Децата в подготвителните групи в детските заведения на територията на общината са общо 225.

В-к "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания