Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

УСПЕШНО БЕ ОТЧЕТЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА СВИЩОВ,

УСПЕШНО БЕ ОТЧЕТЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА СВИЩОВ, ФИНАНСИРАН ПО ПРОГРАМА "ЕВРОПА ЗА ГРАЖДАНИТЕ"

Окончателният финансов и технически отчет на проект "Новите граждани на Обединена Европа – в активен дебат за европейските ценности, история и култура" бе одобрен от програма "Европа на гражданите" на Европейската комисия и 100% от средствата бяха преведени в Община Свищов.
Проектът се осъществи в началото на лятото и чрез него делегация от 50 жители от всички сфери на обществено-политическия живот на Община Хрубиешов – Полша бяха гости на нашата Община и за 6 дни участваха в много срещи, дискусии и кръгли маси, както и в третото издание на Фестивала на античното наследство.
Основен акцент в програмата беше сключването на Договор за побратимяване между двете Общини, който подписаха лично кметовете Станислав Благов и Збигнев Долецки. Въз основа на този договор, добре организираната програма по проекта и създадените нови приятелства и контакти между двете общини в края на месец август Детско-юношески танцов ансамбъл "Дунавска младост" при ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856" с художествен ръководител Георги Владимиров, посети побратимения полски град Хрубиешов. Визитата беше в рамките на 10-я Международен фолклорен фестивал "Европа на народите".
Проектът, който отчете Община Свищов, е единствения български проект, сред одобрените 248 проектни предложения във Втората покана на Програмата за 2010 година. Той бе подаден януари, одобрен май, реализиран юни и отчетен юли. Получаването на средствата по проекта в началото на месец септември доказа експедитивността и професионализма на Европейската комисия и насърчава общинското ръководство към по-големи проектни инициативи, финансирани директно от Брюксел, акцентира кметът Благов.


Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания