Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ДЮТА "Дунавска младост" завладя полската публика

Делегация от Община Свищов, водена от зам.-кмета Пламен Александров, и Детско-юношески танцов ансамбъл "Дунавска младост" при ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856" с художествен ръководител Георги Владимиров, посетиха побратимения полски град Хрубиешов от 26 до 30 август. Визитата се осъществи по покана на кмета на Хрубиешов Збигнев Долецки и беше в рамките на 10-я Международен фолклорен фестивал "Европа на народите".
За обновения състав на ДЮТА "Дунавска младост" участието във фестивала беше първо представяне извън границите на България.
В Полша младите танцьори показаха характерни български танци, прозвучаха и народни песни. Изнесени бяха концерти както в град Хрубиешов, така и в съседни населени места. Добрата хореография и уменията на танцьорите ни впечатлиха и завладяха полската публика, която бурно аплодираше всяко изпълнение на състава.
Наред с концертната дейност, престоят на свищовската група в Полша беше съпътстван от програма за посещение на забележителности и културни събития.

Геновева Танчовска
ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Адрамови - 1856"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания