Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовлия издаде десет книги накуп

Свищовският автор Петър Събев издаде накуп 10 свои книги с поезия и есеистика. И десетте излязоха едновременнно от печат в Академично издателство "Ценов"-Свищов, а художественото им оформление е дело на известния български поет, публицист и илюстратор Михаил Тошков, който е и техен редактор. "Лабиринт", "И след това", "Двойникът", "Дневникът", "Мъртви часовници", "Зеницата на мрака", "Мъртво време", Сънят на птицата", "Да докоснеш звезда" и "Автопортрет на сянката" са десетте пресни заглавия, излезли изпод перото на плодовития автор, който е икономист по образование. Освен тях той е издал още 16 книги с поезия и философски есета, публикувани от 1995 до 2005 г. Над последните си десет книги Петър Събев е работил, както сам признава, през последните пет години, като е сътворявал по два ръкописа за година. Характерно за творчеството на този автор е интересът му към мистичното-фантазното, философско-притчовото начало и нравствено-религиозната проблематика, затова и кориците на книгите му са решени предимно в мрачна тоналност.
В българската литература досега не е известно някой автор да е атакувал книжния пазар (особено пък днес, когато интересът към българската литература драстично е спаднал) с 10 книги наведнъж, затова можем единствено да поздравим нашия съгражданин за куража и оптимизма му. И, естествено, да му пожелаем повече читатели.

Людмил СИМЕОНОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания