Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Зам.-кметът Емил Димитров стана председател на СДС

На 7 август общинската огранизация на СДС – Свищов проведе отчетно-изборна конференция. Форумът се проведе в Зала 1 на Общината.
Официални гости на събитието бяха заместник-главният секретар на националната организация на партията Христо Панчугов, народният представител д-р Ваньо Шарков и кметът на Общината Станислав Благов.
Деловата част на форума започна с отчет на председателя на СДС – Свищов доц. д-р Андрей Захариев. В своето изложение той припомни, че през отчетния период организацията се е представила успешно на няколко избора: за кмет на община, общински съветнци, кметове на кметства, евродепутати и народни представители.
"В лицето на кмета Станислав Благов имаме кмет на общината, който спечели трети мандат безапелационно още на първия тур на местните избори, демократичните сили в Общинския съвет имат 45%, представени от достойни личности в нашата листа, 12 от общо 15-те кметове на кметства в общината са сини или подкрепени от сините, Свищов избра и своя народен представител д-р Ваньо Шарков.", заяви доц. Захариев, пояснявайки, че успехите се дължат на добрата екипност и доверието, което има между членовете на организацията.
След него за добрата екипност и доверието в СДС – Свищов овори и кметът Станислав Благов. "Постигнахме много, очакват ни обаче още много предизвикателства. Започна проектът ни за укрепване на свлачището в Ореш, предстои изпълнеието на проекта за благоустрояване на централната градска част, ще започнем и изпълнението на голям трансграничен инфраструктурен проект за над 6 млн. лева, следват пректи по ОП "Околна среда", проект за подобряване на туристическите атракции към ОП "Регионално развитие", ще продължим да работим за нови и все по-качествени проекти.", заяви пред конференцията кметът Благов, признавайки, че е в последните месеци обаче се очертава и много сериозен проблем с нарастващата безработица в условията на криза, който също трябвва да бъде преодоляван.
Последвалият избор за ново ръководство започна с изказване на досегашния председател доц. д-р Андрей Захариев.
За председател на местната структура бе предложен заместник-кметът на Община Свищов Емил Димитров, който бе заместник-председател в досегашното ръководство на СДС - Свищов. При последвалото гласуване кандидатурата му бе единодушно одобрена от присъстващите членове на организацията.
Новият председател благодари за оказаното доверие и предложи за свои заместници досегашните заместник-председатели Стоян Парашкевов, Бонка Раева и Емил Стаматов и като нови попълнения в ръководството: д-р Валери Атанасов и кметът на най-голямото свищовско село Ореш Любо Иронов.
Конференцията подкрепи предложените от председателя заместници и одобри още 10 души за пряко избрани членове на Общинския съвет на СДС: инж. Станислав Димитров, д-р Екатерина Цанкова, Поликсения Саркисян, Пламен Александров, Живко Павлов, Веселка Дечева, Вера Блажева, Марин Крачунов, Христина Борисова и Вера Алексиева.
Поздравление към новоизбраните членове на ръководството от трибуната поднесе народният представител д-р Ваньо Шарков. "Освен доверие и екипност, между нас винаги е имало и много искреност и затова сме успявали. Нашата задача е да продължим да се развиваме и да направим така, че хората, които по една или друга причина са се отдръпнали, да се върнат отново сред нас.", заяви д-р Шарков, не пропускайки да припомни, че до днес си остава член на 6-ти клуб на общинската организация на СДС- Свищов.
На финала конференцията гласува досегашният председател на местната структура на сините доц. д-р Андрей Захариев да бъде номиниран за член на НС на СДС.
За секретар на общинската организация отново бе избрана Светлана Георгиева.
Конференцията единодушно прие и резолюция – програма, с която бе дадена висока оценка за работата на досегашното ръководство и очертани приоритетите за действие в бъдеще.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания