Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Детският хор бе отново на творчески лагер

Всеки хорист в Детския хор на Община Свищов очаква лятото с нетърпение заради едно нещо – лагера!
Селцето Видима, намиращо се в сърцето на Троянския балкан, ни приютява всяка година за по седмица упорит труд и множество забавления. Ръководени от своя диригент г-жа Мария Възланова и корепетитор г-жа Стефка Филипова-Влахова, ние разучавахме песните от новия си репертоар и усъвършенствахме наученото. Всяка сутрин детската песен огласяше лагера и се сливаше с ромона на реката. След усилената работа идваше ред и на почивката. За някои тя представляваше сладък сън, за други - игра, а за трети – дълги разходки сред дивната природа. Всеки обаче отиде поне веднъж да се намокри малко или много в бистрите води на близката река.
За нашето здраве по време на лагера се грижеха г-жа Илияна Денева и г-н Хари Чорбаджиев, които ни придружаваха както в разходките и похода до Ново село, така и на речния бряг, където поемаха ролята на спасители. Нямаше как да не видим красотата в това място и да не й се насладим докрай. Отправили погледи към върховете "Ботев" и "Мара Гидик", огрени от топлото лятно слънце, заслушани в птичата песен, ние се изпълвахме с вдъхновение и нови сили.
Вечер обаче се впускахме в надпревара. Бяха организирани множество конкурси, в които всеки можеше да прояви своя талант и да покаже в какво е добър. Някой бъдещи художници украсиха столовата със своите творби, борейки се за приза "Най-добра рисунка". Други пък обходиха пътечки и полянки в търсене на цветя. Техните творения бяха оценени в конкурса за най-красив букет. Участниците във "Вечер на таланта" показаха своите дарби – някои пяха, други танцуваха, но всички се представиха отлично и заслужиха аплодисментите на публиката. Най-оспорвани обаче бяха призовите места в конкурса "Мис и Мистър Видима". Претендентите дефилираха с различни облекла, стараейки се да впечатлят журито, на което се падаше нелеката задача да определи победителите. За всички получили отличие в конкурсите имаше прекрасни награди, осигурени ни от нашите спонсори книжарница "Галактика" и магазин "Колорит".
Ала, уви, времето лети и ние трябваше отново да се завърнем в нашия любим Свищов. Приключенията обаче не бяха свършили. По пътя спряхме да разгледаме Троянския манастир, да запалим по свещичка и да пийнем от манастирската чешма. Следващата ни дестинация бяха спиращите дъха Крушунски водопади. С нескрито изумление се насладихме на чудните природни красоти, изникващи пред очите ни – гледки една от друга по-живописни и магични.
Искрено благодарим на всички помогнали ни да изживеем всичко това: на Община Свищов и Общинския съвет, и специално на кмета г-н Станислав Благов - че за поредна година ни зарадваха с творчески лагер, също така на чичо Вальо и леля Кичка за това, че бяха толкова любезни домакини. Дълбоко сме признателни и на нашите спонсори –"Маги-57", ППОК "Изгрев-93" с.Царевец, ПМУ Свищов, фирма "Бор-97"ООД, Пламен Георгиев, ЕТ "Нове инжинеринг-Свищов", ТА "Алфа", консорциум "Калето", "Талвег" ООД, ЕТ "Бойко Лазаров", католическа църква "Отец Фортунато"-Свищов и др.
Благодарим ви, че ни дадохте възможността да преживеем един прекрасен лагер, изпълнен с толкова радост и усмивки, оставил ни незабравими спомени!

Маргрет Русева

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания