Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

"Литекс" за 3-ти път шампион на турнира "Манзаров"

За трети път юношите на "Литекс" грабнаха шампионската купа на международния турнир в памет на Юлиян Маназров. На финала в седмото издание на турнира те се наложиха над отбора на "Славия" с 3:0.
На трето място се класира румънският "Стяуа", на четвърто ЦСКА, на 5 македонският "Пелистер", на 6-то отботът от Черна гора "Единство", на 7-мо румънският "Астра", а на 8-мо място, останаха домакините от "Акакдемик" – Свищов, които пък обаче спечелиха купата за спортменство на турнира, след като получиха само един жълт картон в последния си мач.
Раздадени бяха и традиционните индивидуални награди: за най-добър вратар – на Диан вълков от "Славия", за най-добър защитник – Алич Ермин от "Единство" – Черна гора, за най-добър полузащитник – на Александър Анастасов от "Пелистер" – Македония, за най-добър нападател – на Георги Амзин от ЦСКА, за наай-коректен състезател - Матей Георгица от "Астра" – Плоещ, за голмайстор – Кристиян Тафраджийски от "Литекс", а за най-добър състезател на турнира - Влад Лупеш от румънския "Стяуа".
Официални гости на финалния мач и церемонията по закриването на турнира бяха почетният гражданин на Свищов и бивш президент на ПФЛ Валентин Михов, президентът на "Стяуа"Валериу Аргасела, народният представител д-р Ваньо Шарков, кметът на Община Свищов Станислав Благов, шефът на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Георги Велинов и секретарят на Съвета Страцимир Тинчев, както и председателят на фондация "Ангели от Лим", бащата на Юлиян Манзаров - Георги Манзаров. Всички гости участваха в награждаването на отборите.
В това издание на турнира за първи път бе връчена и възпоменателна купа, уредена от Фенклубът на "Манчестър Юнайтед" – във ВеликоТърново, посветена на единството между младежите, участващи в надпреварата. Неин носител стана отборът на "Единство" от Биело поле. Жителите на черногорския град първи се притекоха на помощ на децата от Свищов, пострадали при катастрофата в река Лим на 4 април 2004 година.
Закривайки турнира, Георги Манзаров благодари на всички участници и изрази благодарността си към Валентин Михов и кмета Станислав Благов за подкрепата през всичките изминали години при организирането на това уникално спортно състезание, посветено на младите футбулни таланти.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания